Биља Крстић и њен оркестар обиљежавају 20 година рада: Филм, албум и концерти у славу “Бистрика”

Г.С.
Биља Крстић и њен оркестар обиљежавају 20 година рада: Филм, албум и концерти у славу “Бистрика”

БЕОГРАД - Дива домаћег етно-звука Биља Крстић и њен “Бистрик оркестар” ове године обиљежавају двије деценије постојања. Излазак албума “Бистрик” требало је да буде обиљежен 15. децембра прошле године, али је помјерен због пандемије.

- Договорили смо се да ове године не правимо неке велике планове, али оно што смо осмислили биће у знаку моћне симболике броја седам. Дакле, обићи ћемо седам градова - Ниш у којем сам рођена, Београд где живим, Нови Сад где сам пуно радила. Биће и градова у окружењу: Подгорица, Бањалука и Скопље. А завршићемо цијелу причу 5. марта 2022. године у Лондону, у чувеној сали, где је требало да свирамо прошле године, “Јунион чепл” - рекла је умјетница за РТС.

У складу са симболиком броја седам ради се и документарни филм који се зове “Седам сати удара”, по традиционалној нумери запису Петра Вукосављевића, који ће представити комплетан рад “Бистрик оркестра”.

- Коначно ћемо завршити и нови албум који ће бити представљен негде у децембру, на 21. годишњицу изласка првог албума. Радујемо се. Мало имамо и трему, јер дуго се није свирало - додаје она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана