Bilja Krstić i njen orkestar obilježavaju 20 godina rada: Film, album i koncerti u slavu “Bistrika”

G.S.
Bilja Krstić i njen orkestar obilježavaju 20 godina rada: Film, album i koncerti u slavu “Bistrika”

BEOGRAD - Diva domaćeg etno-zvuka Bilja Krstić i njen “Bistrik orkestar” ove godine obilježavaju dvije decenije postojanja. Izlazak albuma “Bistrik” trebalo je da bude obilježen 15. decembra prošle godine, ali je pomjeren zbog pandemije.

- Dogovorili smo se da ove godine ne pravimo neke velike planove, ali ono što smo osmislili biće u znaku moćne simbolike broja sedam. Dakle, obići ćemo sedam gradova - Niš u kojem sam rođena, Beograd gde živim, Novi Sad gde sam puno radila. Biće i gradova u okruženju: Podgorica, Banjaluka i Skoplje. A završićemo cijelu priču 5. marta 2022. godine u Londonu, u čuvenoj sali, gde je trebalo da sviramo prošle godine, “Junion čepl” - rekla je umjetnica za RTS.

U skladu sa simbolikom broja sedam radi se i dokumentarni film koji se zove “Sedam sati udara”, po tradicionalnoj numeri zapisu Petra Vukosavljevića, koji će predstaviti kompletan rad “Bistrik orkestra”.

- Konačno ćemo završiti i novi album koji će biti predstavljen negde u decembru, na 21. godišnjicu izlaska prvog albuma. Radujemo se. Malo imamo i tremu, jer dugo se nije sviralo - dodaje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana