Били Ајлиш најавила трећи албум

Бранислав Предојевић
Били Ајлиш најавила трећи албум

ЛОС АНЂЕЛЕС - Највећа поп звијезда млађе генерације Били Ајлиш најавила је излазак свог трећег студијског албума "Hit me Hard and Soft" који ће бити обављен 17. маја.

Ајлиш и њен брат/музички сарадник Финијас провели су посљедњих неколико мјесеци у кампањи за додјелу награда промовишући сингл "What Was I Made For?", њихову пјесму из блокбастер филма "Барби" награђену "Oскаром", али нису објавили нови албум од 2021. године, иако су имали турнеју и објавили друге материјале. Умјетница је крајем фебруара потврдила да је њен нови албум мастеризован, што је обично посљедњи корак прије него што албум буде произведен и послат сервисима за стриминг. Такође, Ајлиш је најавила да неће издати ниједан сингл прије изласка албума, будући да је нови пројекат замишљен да се слуша до краја као комплетно дјело.

Нови пројекат "Hit me Hard and Soft" написала је Ајлиш са својим братом и дугогодишњим сарадником Финијасом, који је и продуцирао албум. Провокативни наслов албума, који је, за разлику од писања малим словима који је Ајлиш користила посљедњих година, написан великим словима као и њена ранија издања, дјелимично је објашњен у њеној најави за штампу која је услиједила након њеног поста на друштвеним мрежама

- Албум ради управо онако како наслов сугерише, удара вас снажно и меко и лирски и звучно док савија жанрове и пркоси трендовима на том путу. "Hit me Hard and Soft " путује кроз огроман и експанзивни аудио пејзаж, урањајући слушаоце у пуни спектар емоција - рекла је Ајлиш.

Осим што ће бити доступан на дигиталним платформама, албум ће добити физичко издање у ограниченим варијантама израђеним кориштењем материјала који се могу 100% рециклирати. Ајлиш је недавно критиковала умјетнике који издају више варијанти винила како би повећали продају, истичићи да жели да искористи свој утицај на промовисање еколошких порука.

Албум "Hit me Hard and Soft" означава трећи студијски албум талентоване умјетнице до данас, након плоча "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" (2019) и "Happier Than Ever" (2021), који су били бестселери на топ листама  и који су створили огромну базу фанова широм планете.

Успјех

Вишеструка добитница "Гремија" и "Оскара" важи за најузбудљивијег текстописца свог времена и једну од умјетница која је дефинисала поп музику за тзв. "Генерацију З".

Са свега два албума постала је једна од најкомерцијалнијих умјетница 21. вијека и једина особа рођена у 21. вијеку која је освојила "Оскара" (два пута) и најмлађа добитница "Гремија" у све четири главне категорије, уз огроман утицај, како на публику, тако и на комплетну поп културу посљедњих пет година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана