Bili Ajliš najavila treći album

Branislav Predojević
Bili Ajliš najavila treći album

LOS ANĐELES - Najveća pop zvijezda mlađe generacije Bili Ajliš najavila je izlazak svog trećeg studijskog albuma "Hit me Hard and Soft" koji će biti obavljen 17. maja.

Ajliš i njen brat/muzički saradnik Finijas proveli su posljednjih nekoliko mjeseci u kampanji za dodjelu nagrada promovišući singl "What Was I Made For?", njihovu pjesmu iz blokbaster filma "Barbi" nagrađenu "Oskarom", ali nisu objavili novi album od 2021. godine, iako su imali turneju i objavili druge materijale. Umjetnica je krajem februara potvrdila da je njen novi album masterizovan, što je obično posljednji korak prije nego što album bude proizveden i poslat servisima za striming. Takođe, Ajliš je najavila da neće izdati nijedan singl prije izlaska albuma, budući da je novi projekat zamišljen da se sluša do kraja kao kompletno djelo.

Novi projekat "Hit me Hard and Soft" napisala je Ajliš sa svojim bratom i dugogodišnjim saradnikom Finijasom, koji je i producirao album. Provokativni naslov albuma, koji je, za razliku od pisanja malim slovima koji je Ajliš koristila posljednjih godina, napisan velikim slovima kao i njena ranija izdanja, djelimično je objašnjen u njenoj najavi za štampu koja je uslijedila nakon njenog posta na društvenim mrežama

- Album radi upravo onako kako naslov sugeriše, udara vas snažno i meko i lirski i zvučno dok savija žanrove i prkosi trendovima na tom putu. "Hit me Hard and Soft " putuje kroz ogroman i ekspanzivni audio pejzaž, uranjajući slušaoce u puni spektar emocija - rekla je Ajliš.

Osim što će biti dostupan na digitalnim platformama, album će dobiti fizičko izdanje u ograničenim varijantama izrađenim korištenjem materijala koji se mogu 100% reciklirati. Ajliš je nedavno kritikovala umjetnike koji izdaju više varijanti vinila kako bi povećali prodaju, ističići da želi da iskoristi svoj uticaj na promovisanje ekoloških poruka.

Album "Hit me Hard and Soft" označava treći studijski album talentovane umjetnice do danas, nakon ploča "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" (2019) i "Happier Than Ever" (2021), koji su bili bestseleri na top listama  i koji su stvorili ogromnu bazu fanova širom planete.

Uspjeh

Višestruka dobitnica "Gremija" i "Oskara" važi za najuzbudljivijeg tekstopisca svog vremena i jednu od umjetnica koja je definisala pop muziku za tzv. "Generaciju Z".

Sa svega dva albuma postala je jedna od najkomercijalnijih umjetnica 21. vijeka i jedina osoba rođena u 21. vijeku koja je osvojila "Oskara" (dva puta) i najmlađa dobitnica "Gremija" u sve četiri glavne kategorije, uz ogroman uticaj, kako na publiku, tako i na kompletnu pop kulturu posljednjih pet godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana