Била је једноставно најбоља: Од краљице рокенрола опраштају се колеге, али и Бијела кућа и НАСА

Танјуг
Била је једноставно најбоља: Од краљице рокенрола опраштају се колеге, али и Бијела кућа и НАСА

ВАШИНГТОН– Од америчке рок и соул певачице Тине Тарнер, која је преминула јуче у 84. години, опростиле су се њене колеге, Бијела кућа и НАСА и упутили изразе саучећа породици и пријатељима „краљице рокенрола“.

- Simply the best (Једноставно најбоља). Музичка легенда сијала је на сцени и у милионима срца као краљица рокенрола. Њено насљеђе ће заувијек живјети међу звијездама - навела је америчка свемирска агенција НАСА алудирајући на један од најпознатијих албума и хитова Тарнер “ Simply the best".

С тим је сагласна портпаролка Бијеле куће Карин Жан-Пјер које каже да ће њена музика наставити да живи.

Портпаролка Бијеле куће рекла је да је смрт Тарнер огроман губитак за све који су је вољели и музичку индустрију и истакла да је јако тужна јер је била велики обожавалац, пренио је BBC.

Фронтмен „Ролинг Стонса“ Мик Џегер, који је са Тарнер наступао током "Лајв ејда" 1985. године, рекао је да је Тарнер била "инспиративна, топла, забавна и великодушна".

-Толико ми је помогла када сам био млад и никад је нећу заборавити - навео је Џегер на Инстаграму и истакао да је јако тужан због вијести о смрти Тарнер.

На друштвеним мрежама огласио се и канадски рок пјевач Брајан Адамс, који је навео да је "свијет управо изгубио једног од највећих извођача свих времена".

Адамс, који је са Тарнер 1985. снимио пјесму “It's Only Love”, нагласио је да ће заувијек бити захвалан за вријеме које су заједно провели на турнеји, у студију и као пријатељи.

-Хвала ти што си била инспирација милионима људи широм свијета јер си говорила своју истину и поделила са нама дар невјероватног гласа - навео је Адамс и подијелио фотографију са пјевачицом.

Од Тарнер се опростила и америчка пјевачица Дајана Рос, која је рекла да је шокирана и тужна због вијести о смрти Тарнер и поделила њихову заједничку фотографију у црним хаљинама.

Тарнер је одао почаст и бивши амерички кошаркаш Меџик Џонсон, који је истакао да је "легендарна краљица рокенрола" била један од његових омиљених умјетника свих времена

-Небо је добило анђела. Почивај у миру Тина Тарнер. Хвала ти за то што си нас све инспирисала - написала је америчка пјевачица Сијера Принсес Вилсон на друштвеним мрежама.

Тарнер је преминула у свом дому у Куснахту код Цириха, након дуге и тешке болести, саопштио је њен представник.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана