Bila je jednostavno najbolja: Od kraljice rokenrola opraštaju se kolege, ali i Bijela kuća i NASA

Tanjug
Bila je jednostavno najbolja: Od kraljice rokenrola opraštaju se kolege, ali i Bijela kuća i NASA

VAŠINGTON– Od američke rok i soul pevačice Tine Tarner, koja je preminula juče u 84. godini, oprostile su se njene kolege, Bijela kuća i NASA i uputili izraze saučeća porodici i prijateljima „kraljice rokenrola“.

- Simply the best (Jednostavno najbolja). Muzička legenda sijala je na sceni i u milionima srca kao kraljica rokenrola. Njeno nasljeđe će zauvijek živjeti među zvijezdama - navela je američka svemirska agencija NASA aludirajući na jedan od najpoznatijih albuma i hitova Tarner “ Simply the best".

S tim je saglasna portparolka Bijele kuće Karin Žan-Pjer koje kaže da će njena muzika nastaviti da živi.

Portparolka Bijele kuće rekla je da je smrt Tarner ogroman gubitak za sve koji su je voljeli i muzičku industriju i istakla da je jako tužna jer je bila veliki obožavalac, prenio je BBC.

Frontmen „Roling Stonsa“ Mik Džeger, koji je sa Tarner nastupao tokom "Lajv ejda" 1985. godine, rekao je da je Tarner bila "inspirativna, topla, zabavna i velikodušna".

-Toliko mi je pomogla kada sam bio mlad i nikad je neću zaboraviti - naveo je Džeger na Instagramu i istakao da je jako tužan zbog vijesti o smrti Tarner.

Na društvenim mrežama oglasio se i kanadski rok pjevač Brajan Adams, koji je naveo da je "svijet upravo izgubio jednog od najvećih izvođača svih vremena".

Adams, koji je sa Tarner 1985. snimio pjesmu “It's Only Love”, naglasio je da će zauvijek biti zahvalan za vrijeme koje su zajedno proveli na turneji, u studiju i kao prijatelji.

-Hvala ti što si bila inspiracija milionima ljudi širom svijeta jer si govorila svoju istinu i podelila sa nama dar nevjerovatnog glasa - naveo je Adams i podijelio fotografiju sa pjevačicom.

Od Tarner se oprostila i američka pjevačica Dajana Ros, koja je rekla da je šokirana i tužna zbog vijesti o smrti Tarner i podelila njihovu zajedničku fotografiju u crnim haljinama.

Tarner je odao počast i bivši američki košarkaš Medžik Džonson, koji je istakao da je "legendarna kraljica rokenrola" bila jedan od njegovih omiljenih umjetnika svih vremena

-Nebo je dobilo anđela. Počivaj u miru Tina Tarner. Hvala ti za to što si nas sve inspirisala - napisala je američka pjevačica Sijera Prinses Vilson na društvenim mrežama.

Tarner je preminula u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, nakon duge i teške bolesti, saopštio je njen predstavnik.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana