Бајага на Кастелу: Незаборавни стихови за почетак "Бањалука феста"

Илијана Божић
Foto: В. Шевчук

БАЊАЛУКА - Стиховима "Године нижеш ко да су перле од бижутерије до ћилибара а тек понека блистави брилијант" отворен је концерт за рок групу, оркестар и хор Бајаге и "Инструктора" који су наступили синоћ на тврђави Кастел у оквиру "Бањалука феста".

Након прве нумере услиједили су стихови свима добро познатих пјесама "Змај од ноћаја", "Тишина", "Живот је некад сив некад жут", "Плави сафир", "Руски воз" и других које је публика пјевала заједно са музичарима.

На раскошној бини  Бајагу и "Инструкторе" пратио је Симфонијски оркестар који је чинило више од 50 музичара из Бањалуке под диригентском палицом Бранке Радошевић Митровић.

Бањалучка солисткиња Каролина Михајловић  извела је са Бајагом и "Инструкторима" композицију "Буђење раног прољећа".

Момчило Бајагић Бајага у сусрет концерту је казао да му је драго што наступа други пут на Кастелу који је веома сређен.

- Бањалучка публика је феноменална, направили сте Сава центар на отвореном који изгледа фантастично. Озвучење је најбоље које имамо у овом крају, свирао сам у овом озвучењу проше године на Тјентишту и било је заиста импресивно. Колеге музичари јако лепо свирају, хор и солискиња Каролина Михајловић, која фантастично пева, лепо су расположени и мислим да су се фино уклопили с нама - рекао је Бајага.

Говорећи о наступу са овим популарним бендом диригент Бранка Радошевић Митровић нагласила је да је ово било феноменално искуство.

- Они су легенде и имати привилегију стати са њима на бину је велика част за све нас, без обзира да ли смо професионални музичари или нисмо. Имали су стрпљења за нас, дивни су и сусретљиви. Све њихове пјесме су нам познате и кад имате ту музику у крви ништа није проблем. Ово нам је била трешњица на крају сезоне - испричала је Радошевић Митровић.

Како је дошло до сарадње са Бајагом и "Инструкторима" објаснила је солисткиња Каролина Михајловић која је казала да је за то био довољан само један позив.

- До сарадње је дошло веома једноставно. Бранка Радошевић Митровић ме позвала што је за мене био веома срећно искуство. Сарадња са Бајагом историјски је тренутак за мене - навела је  Михајловићева.

Пјесмама "Од када тебе волим" и "Тамара" завршена је ова ноћ на Кастелу, а фестивал ће бити настављен вечерас, када ће наступити славна Јосипа Лисац. Шпанска музичарка Луз Касал наступиће сутра, а у суботу ће Бањалучани имати прилику да уживају у концерту Здравка Чолића.


ГОСТ

Гост прве вечери "Бањалука феста" била је глумица Слобода Мићаловић која је казала да  онај ко има културу у себи жуди за оваквим дешавањима. Најавила је премијеру нове представе у Барселони, која је рађена сарадњи са шпанском редитељком, те снимање филма једог хрватског редитеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана