Bajaga na Kastelu: Nezaboravni stihovi za početak "Banjaluka festa"

Ilijana Božić
Foto: V. Ševčuk

BANjALUKA - Stihovima "Godine nižeš ko da su perle od bižuterije do ćilibara a tek poneka blistavi brilijant" otvoren je koncert za rok grupu, orkestar i hor Bajage i "Instruktora" koji su nastupili sinoć na tvrđavi Kastel u okviru "Banjaluka festa".

Nakon prve numere uslijedili su stihovi svima dobro poznatih pjesama "Zmaj od noćaja", "Tišina", "Život je nekad siv nekad žut", "Plavi safir", "Ruski voz" i drugih koje je publika pjevala zajedno sa muzičarima.

Na raskošnoj bini  Bajagu i "Instruktore" pratio je Simfonijski orkestar koji je činilo više od 50 muzičara iz Banjaluke pod dirigentskom palicom Branke Radošević Mitrović.

Banjalučka solistkinja Karolina Mihajlović  izvela je sa Bajagom i "Instruktorima" kompoziciju "Buđenje ranog proljeća".

Momčilo Bajagić Bajaga u susret koncertu je kazao da mu je drago što nastupa drugi put na Kastelu koji je veoma sređen.

- Banjalučka publika je fenomenalna, napravili ste Sava centar na otvorenom koji izgleda fantastično. Ozvučenje je najbolje koje imamo u ovom kraju, svirao sam u ovom ozvučenju proše godine na Tjentištu i bilo je zaista impresivno. Kolege muzičari jako lepo sviraju, hor i soliskinja Karolina Mihajlović, koja fantastično peva, lepo su raspoloženi i mislim da su se fino uklopili s nama - rekao je Bajaga.

Govoreći o nastupu sa ovim popularnim bendom dirigent Branka Radošević Mitrović naglasila je da je ovo bilo fenomenalno iskustvo.

- Oni su legende i imati privilegiju stati sa njima na binu je velika čast za sve nas, bez obzira da li smo profesionalni muzičari ili nismo. Imali su strpljenja za nas, divni su i susretljivi. Sve njihove pjesme su nam poznate i kad imate tu muziku u krvi ništa nije problem. Ovo nam je bila trešnjica na kraju sezone - ispričala je Radošević Mitrović.

Kako je došlo do saradnje sa Bajagom i "Instruktorima" objasnila je solistkinja Karolina Mihajlović koja je kazala da je za to bio dovoljan samo jedan poziv.

- Do saradnje je došlo veoma jednostavno. Branka Radošević Mitrović me pozvala što je za mene bio veoma srećno iskustvo. Saradnja sa Bajagom istorijski je trenutak za mene - navela je  Mihajlovićeva.

Pjesmama "Od kada tebe volim" i "Tamara" završena je ova noć na Kastelu, a festival će biti nastavljen večeras, kada će nastupiti slavna Josipa Lisac. Španska muzičarka Luz Kasal nastupiće sutra, a u subotu će Banjalučani imati priliku da uživaju u koncertu Zdravka Čolića.


GOST

Gost prve večeri "Banjaluka festa" bila je glumica Sloboda Mićalović koja je kazala da  onaj ko ima kulturu u sebi žudi za ovakvim dešavanjima. Najavila je premijeru nove predstave u Barseloni, koja je rađena saradnji sa španskom rediteljkom, te snimanje filma jedog hrvatskog reditelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana