Андреа Бочели наступио у Тоскани без публике

Танјуг
Андреа Бочели наступио у Тоскани без публике

ЛАЈАТИКО - Славни италијански тенор Андреа Бочели одржао је вечерас још један концерт без публике под слоганом “Чекајући Мистерију љепоте 2021” у амфитеатру “Teatro del silencio”, који је изграђен на његову иницијативу у родном градну Лајатико.

У бајковитом амбијенту Тоскане Бочели је отворио мини концерт са са Шубертовом добро познатом пјесмом за сопран и клавир “Аве Мариа”.

Након тога славном тенору су се прикључили пијаниста Карло Бернини, сопран Алешандра Марианели и умјетница Британи О''Конор која је кореографском пратњом заокружила цио догађај.

Бочели је заједно са Марианели отпјевао ариу из Пучинијеве опере Боеми, а потом сам извео по једну пјесму италијанских композитора Чеазара Андреа Биксија и Ернеста Ди Цуртиса.

За крај овог двадесетоминутног прворазредног умјетничког догађаја Бочели је пјевао италијанску химну.

Испред водећег тенора данашњице за вријеме наступа у пољу су биле распорађене заставе различитих земаља свијета као симболична порука љубави, наде и подршке за излијечење обољелих од Цовид 19.

Славни тенор је извео 12. априла Ускршњи концерт из празне миланске катедрале Дуомо који је преко Јутјуб канала видјело око 24 милиона људи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана