Албум Јосипе Лисац у новом издању: Пола вијека “Дневника једне љубави”

Г.С.
Албум Јосипе Лисац у новом издању: Пола вијека “Дневника једне љубави”

ЗАГРЕБ - Албум “Дневник једне љубави” Јосипе Лисац, објављен прије 50 година, добио је ново винилно издање (мастеринг на пола брзине), које стиже из студија “Еби Роуд”.

“Дневник једне жене - остварени сан Јосипе Лисац!”, “Амбициозни албум Јосипе Лисац!”, “Живост или перфекција?” - наслови су испод којих су читаоци те давне 1973. године могли да прочитају шта музички критичари мисле о албуму “Дневник једне љубави”. Управо ови сачувани архивски новински исјечци дијелови су посебног винилног издања култног албума, који је за своју педесету годишњицу од прве објаве мастеритован у чувеном студију “Еби Роуд” у Лондону.

Резање на пола брзине радио је Мајлс Шовел, један од најпризнатијих стручњака за мастеринг, а сваки купац уз плочу ће добити и код за скидање MP3 верзија пјесама.

Албум је објављен 28. фебруара 1973. године, врло је брзо стекао култни статус код критике и публике па је кроз ових пола вијека постао један од најзначајнијих албума икад објављених на овим просторима.

Чувену црно-бијелу насловницу с фотографијом Јосипе снимио је Јозо Ћетковић, а фотографија је и данас једнако упечатљива као и када је албум објављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана