Album Josipe Lisac u novom izdanju: Pola vijeka “Dnevnika jedne ljubavi”

G.S.
Album Josipe Lisac u novom izdanju: Pola vijeka “Dnevnika jedne ljubavi”

ZAGREB - Album “Dnevnik jedne ljubavi” Josipe Lisac, objavljen prije 50 godina, dobio je novo vinilno izdanje (mastering na pola brzine), koje stiže iz studija “Ebi Roud”.

“Dnevnik jedne žene - ostvareni san Josipe Lisac!”, “Ambiciozni album Josipe Lisac!”, “Živost ili perfekcija?” - naslovi su ispod kojih su čitaoci te davne 1973. godine mogli da pročitaju šta muzički kritičari misle o albumu “Dnevnik jedne ljubavi”. Upravo ovi sačuvani arhivski novinski isječci dijelovi su posebnog vinilnog izdanja kultnog albuma, koji je za svoju pedesetu godišnjicu od prve objave masteritovan u čuvenom studiju “Ebi Roud” u Londonu.

Rezanje na pola brzine radio je Majls Šovel, jedan od najpriznatijih stručnjaka za mastering, a svaki kupac uz ploču će dobiti i kod za skidanje MP3 verzija pjesama.

Album je objavljen 28. februara 1973. godine, vrlo je brzo stekao kultni status kod kritike i publike pa je kroz ovih pola vijeka postao jedan od najznačajnijih albuma ikad objavljenih na ovim prostorima.

Čuvenu crno-bijelu naslovnicu s fotografijom Josipe snimio je Jozo Ćetković, a fotografija je i danas jednako upečatljiva kao i kada je album objavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana