Стојичић: Уз Дучића одрастају и одрастаће генерације

СРНА
Стојичић: Уз Дучића одрастају и одрастаће генерације

БАЊАЛУКА - Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић рекла је да је вече поезије у Основној школи "Јован Дучић" у Залужанима било прилика да се сви одуже пјеснику Јовану Дучићу због свега што је оставио покољењима.

"Он је имао богат живот, не само као умјетник, него као дипломата и као учитељ. Интересантно је да смо ми старији одрасли уз ту књижевност, да одрастају садашње генерације и да ће сигурно одрасти и будуће", истакла је Стојичићева.

Она је навела да о томе колика је величина био Дучић говори и чињеница да образовне, као и установе културе носе његово име.

Директор Основне школе "Јован Дучић" Ранкица Пушић рекла је да се вечери поезије, посвећене Дучићу, у овој школи одржавају од 2015. године, са малим паузама за вријеме короне.

Она је навела да централна школа у Залужанима са Подручним одјељењом у Куљанима и Пријечанима броји укупно 1.059 ученика у 48 одјељења.

Ученица шестог разреда ове школе Милица Николетић истакла је да је у вечери поезије учествовала како би са публиком подијелила своје знање о Јовану Дучићу.

"Мислим да су сви након вечерашњег програма изашли информативно-образованији о Јовану Дучићу", поручила је Николетићева.

У програму учествује школски хор, а публика је имала прилике чути неколико састава које су писали ученици ове школе, рецитације Дучићеве поезије, те богату биографију овог српског пјесника и дипломате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана