Stojičić: Uz Dučića odrastaju i odrastaće generacije

SRNA
Stojičić: Uz Dučića odrastaju i odrastaće generacije

BANjALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da je veče poezije u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Zalužanima bilo prilika da se svi oduže pjesniku Jovanu Dučiću zbog svega što je ostavio pokoljenjima.

"On je imao bogat život, ne samo kao umjetnik, nego kao diplomata i kao učitelj. Interesantno je da smo mi stariji odrasli uz tu književnost, da odrastaju sadašnje generacije i da će sigurno odrasti i buduće", istakla je Stojičićeva.

Ona je navela da o tome kolika je veličina bio Dučić govori i činjenica da obrazovne, kao i ustanove kulture nose njegovo ime.

Direktor Osnovne škole "Jovan Dučić" Rankica Pušić rekla je da se večeri poezije, posvećene Dučiću, u ovoj školi održavaju od 2015. godine, sa malim pauzama za vrijeme korone.

Ona je navela da centralna škola u Zalužanima sa Područnim odjeljenjom u Kuljanima i Priječanima broji ukupno 1.059 učenika u 48 odjeljenja.

Učenica šestog razreda ove škole Milica Nikoletić istakla je da je u večeri poezije učestvovala kako bi sa publikom podijelila svoje znanje o Jovanu Dučiću.

"Mislim da su svi nakon večerašnjeg programa izašli informativno-obrazovaniji o Jovanu Dučiću", poručila je Nikoletićeva.

U programu učestvuje školski hor, a publika je imala prilike čuti nekoliko sastava koje su pisali učenici ove škole, recitacije Dučićeve poezije, te bogatu biografiju ovog srpskog pjesnika i diplomate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana