Слике Жељке Паић представљене на салону у Палм Спрингсу

М.М.
Слике Жељке Паић представљене на салону у Палм Спрингсу

ПАЛМ СПРИНГС - Дјела бањалучке умјетнице Жељке Паић прије неколико дана из-ложена су у Палм Спрингсу, на салону који је имао више од 120 посјетилаца међу којима су били умјетници, колекционари и љубитељи умјетности.

- На салону су биле представљене моје три слике које су у колекцији Марка Пеле-грина и Стјуарта Кента и још 16 радова малих формата (слике на платну и радови на папиру) - рекла је Паићева, која је објаснила да је прича с Пелегрином почела 2020. године, када је купио њену слику "Еxпрессивенесс".

Након тога, 2022. године сусрели и упознали у Паризу, што је довело до Палм Спрингса и представљања њених радова ту.

- Пут до Палм Спрингса је био је трновит. Није лако отићи на други крај свијета и да све иде по плану. На аеродромима влада хаос. Многи летови се били помјерени и отказани, кофери изгубљени, многе техничке грешке су биле присутне које су овај пут знатно отежале да је у једном моменту изгледало да никад нећемо стићи на одредиште. Пут је био Бањалука – Београд – Париз – Њујорк – Аризона – Калифорнија због отказивања летова и компликација. Али ипак на крају се све сложило како треба и сунце нас је дочекало у Калифорнији. Овдје мислим на мог супруга уз мене који је био моја највећа подршка на овом путу - рекла је Паићева и додала да је имала прилику да посјети десетак атељеа умјетника у Палм Спрингсу и да види њихов процес рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана