Slike Željke Paić predstavljene na salonu u Palm Springsu

M.M.
Slike Željke Paić predstavljene na salonu u Palm Springsu

PALM SPRINGS - Djela banjalučke umjetnice Željke Paić prije nekoliko dana iz-ložena su u Palm Springsu, na salonu koji je imao više od 120 posjetilaca među kojima su bili umjetnici, kolekcionari i ljubitelji umjetnosti.

- Na salonu su bile predstavljene moje tri slike koje su u kolekciji Marka Pele-grina i Stjuarta Kenta i još 16 radova malih formata (slike na platnu i radovi na papiru) - rekla je Paićeva, koja je objasnila da je priča s Pelegrinom počela 2020. godine, kada je kupio njenu sliku "Expressiveness".

Nakon toga, 2022. godine susreli i upoznali u Parizu, što je dovelo do Palm Springsa i predstavljanja njenih radova tu.

- Put do Palm Springsa je bio je trnovit. Nije lako otići na drugi kraj svijeta i da sve ide po planu. Na aerodromima vlada haos. Mnogi letovi se bili pomjereni i otkazani, koferi izgubljeni, mnoge tehničke greške su bile prisutne koje su ovaj put znatno otežale da je u jednom momentu izgledalo da nikad nećemo stići na odredište. Put je bio Banjaluka – Beograd – Pariz – Njujork – Arizona – Kalifornija zbog otkazivanja letova i komplikacija. Ali ipak na kraju se sve složilo kako treba i sunce nas je dočekalo u Kaliforniji. Ovdje mislim na mog supruga uz mene koji je bio moja najveća podrška na ovom putu - rekla je Paićeva i dodala da je imala priliku da posjeti desetak ateljea umjetnika u Palm Springsu i da vidi njihov proces rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana