Представљена Фондација Милош Биковић

Tанјуг
Представљена Фондација Милош Биковић

БЕОГРАД - Фондација Милош Биковић представљена је данас пред колегама, студентима, менторима, пријатељима и новинарима на конференцији „Мрежа - форум знања“, у Позоришту Мадленијанум.

Оснивач фондације, глумац и продуцент Милош Биковић рекао је да је план да фондација подржи младе таленте и да им „да ветар у леђа да рашире своја крила“ и тако остваре своје пуне професионалне потенцијале. 

„Жеља је да на крају студија, млади добију праве информације и могућност повезивања са стручним људима који деле исте вредности, знања и радозналости“, рекао је Биковић и додао да је идеја фондације да створи успjешне људе који ће „сигурно променити свет на боље“.  

Фондација има приступ „интерактивне платформе“ за размjену знања и кроз студијска путовања, омогућене стипендије, посете научним стручним скуповима у земљи и иностранству пружиће подршку амбициозним пролазницима. 

„Идеја је да најбољи људи из земље посете домаће и светске универзитете и институте из свог поља деловања и да се после врате у Србију и поделе своја знања која су стекли тамо“, закључио је Биковић. 

Предавачи на конференцији били су остварени научници, умjетници и истакнути појединци. 

Конференцији су присуствовали и студенти са Харвард универзитета. 

Конфетенцију су подржали бројни стручњаци, педагози и професионалци и тренутно је, као део пилот пројекта, у току менторски процес са 32 младих људи. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана