Predstavljena Fondacija Miloš Biković

Tanjug
Predstavljena Fondacija Miloš Biković

BEOGRAD - Fondacija Miloš Biković predstavljena je danas pred kolegama, studentima, mentorima, prijateljima i novinarima na konferenciji „Mreža - forum znanja“, u Pozorištu Madlenijanum.

Osnivač fondacije, glumac i producent Miloš Biković rekao je da je plan da fondacija podrži mlade talente i da im „da vetar u leđa da rašire svoja krila“ i tako ostvare svoje pune profesionalne potencijale. 

„Želja je da na kraju studija, mladi dobiju prave informacije i mogućnost povezivanja sa stručnim ljudima koji dele iste vrednosti, znanja i radoznalosti“, rekao je Biković i dodao da je ideja fondacije da stvori uspješne ljude koji će „sigurno promeniti svet na bolje“.  

Fondacija ima pristup „interaktivne platforme“ za razmjenu znanja i kroz studijska putovanja, omogućene stipendije, posete naučnim stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu pružiće podršku ambicioznim prolaznicima. 

„Ideja je da najbolji ljudi iz zemlje posete domaće i svetske univerzitete i institute iz svog polja delovanja i da se posle vrate u Srbiju i podele svoja znanja koja su stekli tamo“, zaključio je Biković. 

Predavači na konferenciji bili su ostvareni naučnici, umjetnici i istaknuti pojedinci. 

Konferenciji su prisustvovali i studenti sa Harvard univerziteta. 

Konfetenciju su podržali brojni stručnjaci, pedagozi i profesionalci i trenutno je, kao deo pilot projekta, u toku mentorski proces sa 32 mladih ljudi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana