Међународни салон фотографије "Бањалука 2023" у Банском двору

ГС
Foto: НН

БАЊАЛУКА - Седамнаести Међународни салон фотографије "Бањалука 2023" и изложба фотографија "ФотоБиХ 2023" биће отворени сутра са почетком у 19 часова у Банском двору, у организацији Универзитетског фото-кино клуба Бањалука.

"Ово је наша најозбиљнија и једна од најзначајнијих фото манифестација у региону. Имамо учеснике из 50 земаља, а уз ову изложбу се веже и изложба босанскохерецеговачке фотографије 'ФотоБиХ 2023'", рекао је Драган Проле испред Универзитетског фото-кино клуба Бањалука.

Изложба има патронат Међународне федерације за фотографску умјетност и као таква видљива је у цијелом свијету.

"Имамо ове двије изложбе, тако да посјетиоци могу да виде паралелу гдје смо ми у односу на међународну сцену, како партиципирамо и како стоје наше фотографије у односу на ауторе са свих континената", објаснио је Проле.

Жири је радио у саставу Милорад Кашћелан, Младен Анић и Дејан Селаковић. Међународни салон фотографије чине слободна колор тема, слободна црно-бијела тема, тема природе и лајф (животна) фотографија, преносе Независне.

"Културни центар Бански двор је практично окићен фотографијама у овом периоду и то је један својеврсни празник фотографије, који приредимо сваке године почетком децембра, ово је на неки начин рекапитулација године", закључио је Проле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана