Međunarodni salon fotografije "Banjaluka 2023" u Banskom dvoru

GS
Foto: NN

BANjALUKA - Sedamnaesti Međunarodni salon fotografije "Banjaluka 2023" i izložba fotografija "FotoBiH 2023" biće otvoreni sutra sa početkom u 19 časova u Banskom dvoru, u organizaciji Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka.

"Ovo je naša najozbiljnija i jedna od najznačajnijih foto manifestacija u regionu. Imamo učesnike iz 50 zemalja, a uz ovu izložbu se veže i izložba bosanskoherecegovačke fotografije 'FotoBiH 2023'", rekao je Dragan Prole ispred Univerzitetskog foto-kino kluba Banjaluka.

Izložba ima patronat Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost i kao takva vidljiva je u cijelom svijetu.

"Imamo ove dvije izložbe, tako da posjetioci mogu da vide paralelu gdje smo mi u odnosu na međunarodnu scenu, kako participiramo i kako stoje naše fotografije u odnosu na autore sa svih kontinenata", objasnio je Prole.

Žiri je radio u sastavu Milorad Kašćelan, Mladen Anić i Dejan Selaković. Međunarodni salon fotografije čine slobodna kolor tema, slobodna crno-bijela tema, tema prirode i lajf (životna) fotografija, prenose Nezavisne.

"Kulturni centar Banski dvor je praktično okićen fotografijama u ovom periodu i to je jedan svojevrsni praznik fotografije, koji priredimo svake godine početkom decembra, ovo je na neki način rekapitulacija godine", zaključio je Prole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana