Култна књига “Please Kill Me” на српском језику: Документ побуне једне генерације

Б. П.
Култна књига “Please Kill Me” на српском језику: Документ побуне једне генерације

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Маском” објавиће култну књигу “Please Kill Me”, нецензурисану усмену историју панка на српском језику.

Књига “Please Kill Me” је неконвенционално, шокантно, дрско зналачки укомпоновано штиво о групи људи која је на учмалост и декаденцију америчке културе осредњости одреаговала бурно и рушилачки. Бунт, који је цијела генерација осјећала према естаблишменту, изњедрио је револуционаран покрет који нам је познат као панк, а који је предводила галерија ишчашених, ексцентричних, често скандалозних, али изнад свега аутентичних и талентованих ликова.

У књизи која ће се ускоро појавити пред домаћим читаоцима, они свједоче о периоду историје коју су сами стварали, а њихова свједочанства су сирова и сурова, неумољиво искрена, често чак и контрадикторна, али свакако бескрајно интересантна и духовита. Осим што ће промијенити схватање панка, рокенрола и музике уопште, ова књига ће промијенити и доживљај усменог свједочења као књижевног жанра.

Модернизујући усмену традицију, ова књига из коријена редефинише приповиједање као такво. Као што је сам панк био револуционаран, тако је у својој наративној методи и ова књига о њему. Дјело пружа најинтимнији могући литерарни увид у сјај и биједу једног прошлог времена чије су посљедице трансгенерацијске.  Лу Руд, Иги Поп, Нико, Пети Смит, Малколм Мекларен и многи други легендарни ликови њујоршке сцене из времена рађања панка у овој књизи свједоче о бурној и револуционарној епохи превирања чији су били иницијатори и актери. Аутори књиге су Легс Мекнил и Џилијан Мекејн.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана