Дервентски "Вихор" учвршћује везе са Србијом

Срна
Дервентски "Вихор" учвршћује везе са Србијом

НОВИ САД - Српски књижевни клуб "Вихор" из Дервенте учествовао је данас у Новом Саду на петом Сајму завичаја, а на основу вишегодишње сарадње и контаката потписан је Меморандум о сарадњи и разумјевању са Удружењем завичајних Срба "Коријени" из Сомбора.

Меморандум су потписали предсједник "Вихора" и предсједник Управног одбора овог клуба Ненад Симић и Милорад Ђурђевић, а у име "Коријена" Мићо Тришић.

"Меморандум је само наставак наше вишегодишње сарадње и увод у већи облик веза, а ријеч је о припреми братимљења које ће услиједити на дан одржавања Међународних илинданских пјесничких сусрета `Прљача`", рекао је Симић.

„Вихораши“ су представили досадашња издања чланова клуба, промовисали манифестације које организују, те друге активности и манифестације града Дервента.

Тришић је нагласио да је данашњи чин потписивања меморандума степеница ка већем облику веза са "Вихором".

"Иако су наше везе и контакти већ годинама на високом нивоу, захваљујући Симићу и Ђурђевићу који су иницирали овај облик сарадње, ово постаје далеко озбиљни облик сарадње и разумјевања, чије плодове и резултате тек можемо очекивати", рекао је Тришић.

Сајам на којем учествује 160 излагача из Србије, Црне Горе, Републике Српске, Мађарске, Хрватске отворили су министар за рад, запошљавање, борачка питања Владе Србије Никола Селаковић и министар одбране Милош Вучевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана