Derventski "Vihor" učvršćuje veze sa Srbijom

Srna
Derventski "Vihor" učvršćuje veze sa Srbijom

NOVI SAD - Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente učestvovao je danas u Novom Sadu na petom Sajmu zavičaja, a na osnovu višegodišnje saradnje i kontakata potpisan je Memorandum o saradnji i razumjevanju sa Udruženjem zavičajnih Srba "Korijeni" iz Sombora.

Memorandum su potpisali predsjednik "Vihora" i predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Nenad Simić i Milorad Đurđević, a u ime "Korijena" Mićo Trišić.

"Memorandum je samo nastavak naše višegodišnje saradnje i uvod u veći oblik veza, a riječ je o pripremi bratimljenja koje će uslijediti na dan održavanja Međunarodnih ilindanskih pjesničkih susreta `Prljača`", rekao je Simić.

„Vihoraši“ su predstavili dosadašnja izdanja članova kluba, promovisali manifestacije koje organizuju, te druge aktivnosti i manifestacije grada Derventa.

Trišić je naglasio da je današnji čin potpisivanja memoranduma stepenica ka većem obliku veza sa "Vihorom".

"Iako su naše veze i kontakti već godinama na visokom nivou, zahvaljujući Simiću i Đurđeviću koji su inicirali ovaj oblik saradnje, ovo postaje daleko ozbiljni oblik saradnje i razumjevanja, čije plodove i rezultate tek možemo očekivati", rekao je Trišić.

Sajam na kojem učestvuje 160 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Mađarske, Hrvatske otvorili su ministar za rad, zapošljavanje, boračka pitanja Vlade Srbije Nikola Selaković i ministar odbrane Miloš Vučević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana