Угљевик: Промовисана књига “Врт” пјесника Драгана Марковића

Срна
Угљевик: Промовисана књига “Врт” пјесника Драгана Марковића

УГЉЕВИК - У оквиру акције “Селу у походе” угљевички Центар за културу вечерас је на љетној сцени у засеоку Вучијак у Богутовом Селу промовисао књигу “Врт” пјесника из Србије Драгана Марковића.

Марковић је рекао да је “Врт” књига његових изабраних пјесама која обухвата поезију из претходних 15 дјела објављених током 15 година.

Аутор је на промоцији прочитао пјесму коју је посветио чувеном хирургу Миодрагу Лазићу из Ниша, хероју који је помагао српском народу у одбрамбено-отаџбинском рату у Републици Српској, а преминуо је од посљедица вируса корона.

Домаћин вечерашње књижевне вечери био је Марко Томић, који је најавио да ће сличне садржаје из културе организовати и убудуће.

Пјесник из Тобута код Лопара Слободан Јовић говорио је о поетском стваралаштву Марковића и о наградама које је овај пјесник добио у протеклом периоду, а у забавном дијелу програма наступао је вокални солиста Саво Мирковић из Угљевика.

Директор угљевичког Центра за културу Предраг Вујевић изразио је задовољство што је први пут успјешно организована манифестација “Селу у походе”, у природи и у атмосфери арт кафеа.

“До сада смо на сличан начин публици приближили позоришне представе, а сада и књижевно вече”, рекао је Вујевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана