Удружење књижевника Српске богатије за два нова члана

Срна
Удружење књижевника Српске богатије за два нова члана

ТРЕБИЊЕ - Херцеговина је расадник талената писане ријечи за које се очекује да ће се на најбољи начин одужити великом пјеснику Јовану Дућичу, речено је вечерас на књижевној вечери у Требињу.

Вече је организовано поводом представљања књижевника Јове Вучковића из Требиња и Драгана Глоговца из Вишеграда, који су нови чланови Удружења књижевника Републике Српске - Подружнице Требиње.

Предсједник требињске подружнице Радослав Милошевић рекао је да су Вучковић и Глоговац аутори какве треба призивати у друштво професионалних писаца.

Он је подсјетио да је Српска академија наука и уметности ову годину прогласила годином Јована Дучића, поводом 150 година од рођења великог писца.

“Има младих писаца у Требињу и Херцеговини, што би и Дучић пожелио и надам се да ће се младе генерације одужити на прави начин како би и он то хтио”, рекао је Милошевић новинарима.

Он је напоменуо да се ово књижевно вече одржава и поводом мјесеца октобра, који је мјесец књиге.

Глоговац, прозни писац који има пет објављених романа, рекао је да ће квалитетна књижевна дјела увијек доћи до изражаја и “изаћи на површину”.

Он је истакао да у ери свеопште технологизације, књига ипак опстаје и преживљава и да је још најбољи човјеков пријатељ.

Књижевно вече одржано је у Народној библиотеци Требиње у организацији те библиотеке и Удружења књижевника Републике Српске - Подружнице Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана