Udruženje književnika Srpske bogatije za dva nova člana

Srna
Udruženje književnika Srpske bogatije za dva nova člana

TREBINjE - Hercegovina je rasadnik talenata pisane riječi za koje se očekuje da će se na najbolji način odužiti velikom pjesniku Jovanu Dućiču, rečeno je večeras na književnoj večeri u Trebinju.

Veče je organizovano povodom predstavljanja književnika Jove Vučkovića iz Trebinja i Dragana Glogovca iz Višegrada, koji su novi članovi Udruženja književnika Republike Srpske - Podružnice Trebinje.

Predsjednik trebinjske podružnice Radoslav Milošević rekao je da su Vučković i Glogovac autori kakve treba prizivati u društvo profesionalnih pisaca.

On je podsjetio da je Srpska akademija nauka i umetnosti ovu godinu proglasila godinom Jovana Dučića, povodom 150 godina od rođenja velikog pisca.

“Ima mladih pisaca u Trebinju i Hercegovini, što bi i Dučić poželio i nadam se da će se mlade generacije odužiti na pravi način kako bi i on to htio”, rekao je Milošević novinarima.

On je napomenuo da se ovo književno veče održava i povodom mjeseca oktobra, koji je mjesec knjige.

Glogovac, prozni pisac koji ima pet objavljenih romana, rekao je da će kvalitetna književna djela uvijek doći do izražaja i “izaći na površinu”.

On je istakao da u eri sveopšte tehnologizacije, knjiga ipak opstaje i preživljava i da je još najbolji čovjekov prijatelj.

Književno veče održano je u Narodnoj biblioteci Trebinje u organizaciji te biblioteke i Udruženja književnika Republike Srpske - Podružnice Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana