У трци за “Златну сову” шест рукописа

И. Б.
У трци за “Златну сову” шест рукописа

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - У трци за књижевну награду “Златна сова” коју додјељује Завод за уџбенике и наставна средства Источно Ново Сарајево нашло се шест рукописа у ужем избору.

Наиме на конкурс за додјелу књижевне награде “Златна сова” за ову годину стигло је 36 рукописа.

У ужем избору су рукописи “Љубавни јади младог Жоржа” шифра: Берански зет, затим “Дневник једног умирања” шифра: Шопенхауерова кћи, “Длаке на језику” шифра: Ризница, те рукопис “Отисци прошлости” шифра Замало Чешински”, потом “Писма и други романи” шифра: Кусањањин и “Свитање” шифра Васкрсење.

Ову одлуку донио је жири у саставу Сања Мацура, Жељка Пржуљ и Радисав Милић. Наиме, жири је на сједници одржаној 3. маја, у складу са “Правилником”, између 34 рукописа која су испунила услове конкурса одабрао 11 рукописа за које је сматрао да треба да уђу у шири избор.

Након поновног увида у рукописе који су ушли у шири избор, жири је на сједници одржаној у уторак донио одлуку о ужем избору за “Златну сову”.

Из завода су истакли да ће жири одлуку о добитницима прве, друге и треће награде донијети до краја овог мјесеца. Књижевна награда “Златна сова” обухвата плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана