U trci za “Zlatnu sovu” šest rukopisa

I. B.
U trci za “Zlatnu sovu” šest rukopisa

ISTOČNO SARAJEVO - U trci za književnu nagradu “Zlatna sova” koju dodjeljuje Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo našlo se šest rukopisa u užem izboru.

Naime na konkurs za dodjelu književne nagrade “Zlatna sova” za ovu godinu stiglo je 36 rukopisa.

U užem izboru su rukopisi “Ljubavni jadi mladog Žorža” šifra: Beranski zet, zatim “Dnevnik jednog umiranja” šifra: Šopenhauerova kći, “Dlake na jeziku” šifra: Riznica, te rukopis “Otisci prošlosti” šifra Zamalo Češinski”, potom “Pisma i drugi romani” šifra: Kusanjanjin i “Svitanje” šifra Vaskrsenje.

Ovu odluku donio je žiri u sastavu Sanja Macura, Željka Pržulj i Radisav Milić. Naime, žiri je na sjednici održanoj 3. maja, u skladu sa “Pravilnikom”, između 34 rukopisa koja su ispunila uslove konkursa odabrao 11 rukopisa za koje je smatrao da treba da uđu u širi izbor.

Nakon ponovnog uvida u rukopise koji su ušli u širi izbor, žiri je na sjednici održanoj u utorak donio odluku o užem izboru za “Zlatnu sovu”.

Iz zavoda su istakli da će žiri odluku o dobitnicima prve, druge i treće nagrade donijeti do kraja ovog mjeseca. Književna nagrada “Zlatna sova” obuhvata plaketu za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana