У Москви промовисана књига "Наоружавање истином" Милана Љепојевића

GS
Foto: ТВР КД

Промоција руског издања књиге Милана Љепојевића "Наоружавање истином" одржана је вечерас у Сверуској државној библиотеци за стране књижевности у Москви.

Љепојевић се у овој књизи бави страдањем Срба у Независној Држави Хрватској, као и фалсификатима Дејтонског мировног споразума, те поставља питање да ли би Срби избјегли сва она медијска и политичка прогањања да је свијет сазнао за геноцид над Србима у НДХ.

Руско издање књиге "Наоружавање истином" промовисано је у Руском центру у Бањалуци 22. фебруара у присуству високих званица -Милорада Додика, који је тада био српски члан Предсједништва БиХ, премијера Републике Српске Радована Вишковића и амбасадора Руске Федерације у БиХ Игора Калабухова.

Промоција у Београду одржана је 16. јуна, 2022. године, а присуствовао је руски амбасадора у Србији Александар Боцан Харценко и гости из јавног и културног живота.

Књига "Наоружавање истином" Милана Љепојевића објављена је 2020. године у издању "Независних новена", а годину касније исти издавач објавио је ову књигу на руском језику.

Преводилац књиге на руски језик је Натаља Милаковић, која је и координатор Руског центра  "Руски мир". Рецензенти су професор др Саша Мићин и тада директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић, преноси ТВР КД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана