Тања Ступар Трифуновић објавила збирку пјесама “Змијштак”: Поетско измишљање свијета испочетка

Б. П.
Тања Ступар Трифуновић објавила збирку пјесама “Змијштак”: Поетско измишљање свијета испочетка

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Архипелаг”, објавила је нову књига пјесама бањалучке књижевнице Тање Ступар Трифуновић под називом “Змијштак”.

Нова књига представља брижљиво компоновану цјелину од 64 странице са читавим низом одличних пјесама. Као што је свака од ових пјесама обликована по моделу приче, тако изнијансирана унутрашња прича постоји и у цијелој књизи.

- Тања Ступар Трифуновић је стигла до критички изоштрене слике друштва и света у коме је пост-истина сменила истину, у коме су освајачи пред градовима, а поражени у свакоме од нас, у коме слобода више нема ни цену ни трајност, док се јединка увек испочетка суочава са захтевом: “Понекад треба измислити свет испочетка” - пише у најави издавача.

Критичар Гојко Божовић  у приказу књиге наводи да свака Тањина пјесма води интензиван дијалог са читаоцем.

- На једној страни, у књизи необичног и асоцијативног имена “Змијштак” осваја заводљива наративност исказана у песмама у којима се увек нешто догађа и које су у интензивном дијалогу са читаоцем. С друге стране, ове песме су прожете истанчаним сензибилитетом и способношћу да се емотивност преобликује у плодоносна искуства поезије - написао је Божовић.

Тања Ступар Трифуновић је пјесникиња, приповједачица и романсијерка, која је до сада објавила пет књига поезије, књигу прича и роман. Превођена је на енглески, шпански, бугарски, мађарски, њемачки, пољски, словеначки, македонски, чешки, дански и француски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана