Стојичић и Кауп-Хаслер о сарадњи институција и умјетника из различитих области културе

GS
Foto: Rtrs

БЕЧ - Министарка просвјете и културе у Влади Републике Српске Жељка Стојичић, која борави у тродневној радној посјети Бечу, разговарала је данас са чланом Владе Покрајине Беч задуженом за културу и науку Вероником Кауп-Хаслер о унапређењу сарадње и пројектима у областима образовања и културе који су доступни кроз фондове предприступне помоћи у оквиру процеса европских интеграција, саопштено је из овог Министарства.

Састанку је присуствовао и шеф

Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић, а заједнички је оцијењено да постоји основа за проширење сарадње између институција и умјетника из различитих области културе, те да у сегменту умјетничког стваралаштва динамика досадашње културне размјене представља добру основу за додатно јачање веза и пријатељских односа између Републике Српске и покрајине Беч.

Стојичићева ће сутра посјетити Представништво Републике Српске у Бечу, а предвиђен је и састанак са представницима српских удружења и заједница покрајина у Аустрији, те сусрет са епископом аустријско-швајцарским Андрејем, пише РТРС.

У недјељу ће присуствовати у недјељу у Бечу извођењу представе "Госпођа министарка" Народног позоришта Републике Српске.

Представа "Госпођа министарка", аутора Бранислава Нушића и у режији Милице Краљ, гостује у бечком "Акцент театру".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана