Стигао нови Хандкеов роман "Мој дан у другој земљи: Прича о демонима"

Срна
Стигао нови Хандкеов роман "Мој дан у другој земљи: Прича о демонима"

БЕОГРАД - У књижаре у Србији стигао је нови роман нобеловца Петера Хандкеа "Мој дан у другој земљи: Прича о демонима" који говори о поетском преображају, ослобођењу средишта човјекове природе, тог неискорјењивог отпора, без којег нема ничег, осим вјечито бездушног бића.

У саопштењу београдске Издавачке куће "Лагуна" наведени су изводи из књиге, која је изашла крајем марта у познатој њемачкој Издавачкој кући "Зуркамп".

У књизи Хандке пише о воћару, за којег се говорило да је запосједнут, и то не само једним него безбројним демонима.

"Преко дана он се шета мјестом, говори тихо немуштим језиком, понекад урла и плаши сељане својим увредама, тирадама, пророчанствима, а ноћи проводи у свом шатору поред гробља".

Једино се његова сестра брине о њему, родитељи одавно више нису живи. Она га посматра како прича са животињама и не може да повјерује да анђеоска пјесма коју чује долази из његовог грла.

Тог дана сестра га је пратила до језера на чијој се супротној обали налази друга земља. Неколико мушкараца је управо извлачило рибарски чамац, један од њих га је погледао како га "никад нико није погледао" – и демони су смјеста изашли из њега.

"Тако сам се ослобођен својих демона… запутио у другу земљу на другој страни језера", пише у приказу књиге.

"Мој дан у другој земљи: Прича о демонима" Петера Хандкеа може се наћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту лагуна.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана