Сајам заустављен, али лијепа књижевност није

М. М.
Сајам заустављен, али лијепа књижевност није

БАЊАЛУКА - Сајам књиге у организацији “Гласа Српске” ове године је отказан због вируса корона, а како су раније најавили организатори, на посебном сајту биће организована представљања дјела издавача који су раније излагали своја издања на Сајму књиге у Бањалуци.

Сајт на којем ће бити приређене промоције издања и линкови са страницама издавача sajam.glassrpske.com од данас би требало да буде активан, а поједини издавачи најавили су и попусте за период када ће сајт бити активан, од данас до 21. септембра.

- С обзиром на то да је отказан Сајам књиге у Бањалуци, због актуелне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом одлучили смо да задржимо позитивни дух сајма књига кроз акцију “Мини сајам”. У свим књижарама Завода за уџбенике и наставна средства до 21. септембра биће одобрен посебан  попуст и до 70 % на одређена дјела – најавили су из Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево.

Према њиховим ријечима, иако је пандемија спријечила физичко одржавање сајма, то није разлог да читаоци себи не приуште дјела лијепе књижевности по сајамским попустима,

Издавачка кућа “Имприматур” из Бањалуке објавила је да ће, такође, до 21. септембра, у намјери да створе неку врсту сајамске атмосфере, приредити попусте на своја издања. Како су из “Имприматура” најавили, попуст од 30 одсто на њихова издања биће обрачунат куцањем купона “сајам2020” у поље “Купон за попуст” на њиховом веб шопу.

“Глас Српске” планира да, уколико епидемиолошка ситуација буде повољнија, 25. издање Сајма књиге организује до краја ове године или на прољеће сљедеће године. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана