Sajam zaustavljen, ali lijepa književnost nije

M. M.
Sajam zaustavljen, ali lijepa književnost nije

BANjALUKA - Sajam knjige u organizaciji “Glasa Srpske” ove godine je otkazan zbog virusa korona, a kako su ranije najavili organizatori, na posebnom sajtu biće organizovana predstavljanja djela izdavača koji su ranije izlagali svoja izdanja na Sajmu knjige u Banjaluci.

Sajt na kojem će biti priređene promocije izdanja i linkovi sa stranicama izdavača sajam.glassrpske.com od danas bi trebalo da bude aktivan, a pojedini izdavači najavili su i popuste za period kada će sajt biti aktivan, od danas do 21. septembra.

- S obzirom na to da je otkazan Sajam knjige u Banjaluci, zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane korona virusom odlučili smo da zadržimo pozitivni duh sajma knjiga kroz akciju “Mini sajam”. U svim knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva do 21. septembra biće odobren poseban  popust i do 70 % na određena djela – najavili su iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Prema njihovim riječima, iako je pandemija spriječila fizičko održavanje sajma, to nije razlog da čitaoci sebi ne priušte djela lijepe književnosti po sajamskim popustima,

Izdavačka kuća “Imprimatur” iz Banjaluke objavila je da će, takođe, do 21. septembra, u namjeri da stvore neku vrstu sajamske atmosfere, prirediti popuste na svoja izdanja. Kako su iz “Imprimatura” najavili, popust od 30 odsto na njihova izdanja biće obračunat kucanjem kupona “sajam2020” u polje “Kupon za popust” na njihovom veb šopu.

“Glas Srpske” planira da, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljnija, 25. izdanje Sajma knjige organizuje do kraja ove godine ili na proljeće sljedeće godine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana