Промоција романа "Химерина крв: Роман о Дучићу" у четвртак у Бањалуци

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Промоција нове књиге српског писца Славише Павловића "Химерина крв: Роман о Дучићу" биће одржана у четвртак с почетком у 19 часова у амфитеатру Дома омладине у Бањалуци. Организатор промоције је Агенција "Вентуро" из Бањалуке. С аутором ће разговарати Ернест Бучински, новинар и публициста из Бањалуке.

"Химерина крв" је први роман о Јовану Дучићу, а према ријечима рецензента Владимира Кецмановића, Славиша Павловић је на начин достојан онога што је вриједно у српској књижевној традицији успио да освијетли мало познате аспекте из живота и рада великог писца и дипломате.

Славиша Павловић је досад објавио романе "Стари завет" (2010), "Нема шансе да не успем" (2012), "Завет хероја" (2014), "Аписов апостол" (2016), "Ратници црне руке" (2017) и "Химерина крв - роман о Дучићу" (2020).

Превођен је на руски језик. Његов роман "Завет хероја", објављен поводом 100 година од почетка Великог рата, два мјесеца је био на топ-листи бестселер романа у Русији. Предговор за роман је написао предсједник Руске думе Сергеј Наришкин, преносе ''Независне''.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана