Промоција нове књиге бањалучке књижевнице Неде Гаврић

Г.С.
Промоција нове књиге бањалучке књижевнице Неде Гаврић

Нова књига прозе "Какав принц, таква и бајка", бањалучке књижевнице и новинарке Неде Гаврић, биће промовисана у Вијећници Банског двора, у петак, 1. децембра у 19 часова.

Ријеч је о књизи прозе која је награђена у Зворнику на Шестим Дринским књижевним сусретима, а корице су угледале свјетлост дана захваљујући А.С. Издаваштву, који је њен значај препознао и омогућио штампање.

Осим ауторке о књизи ће говорити рецензенти Велимир Савић и Дејан Спасојевић.

Модератор промоције је глумица Љиљана Чекић.

Свој допринос књижевној вечери Неде Гаврић даће и глумица Раденка Шева и чланови Ансамбла „Врбаска свита".  

Неда Гаврић је годинама афирмисана списатељица и чланица Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Србије, која је до сада објавила три збирке поезије: "Девојачки сан", "У бескрају нежности" и "Храм љубави".  Посебно карактеристична је црта хуманости у њеном раду и сав досадашњи приход од продаје књига поклањала је Удружењима родитеља дјеце са посебним потребама.

Добитница је Видовданске повеље за хуманост, очување традиције и културе свог народа. Учествовала је на много међународних фестивала, како у региону тако и широм Европе, а 2020. године уписана је у Регистар умјетника Републике Српске. Такође, њене радове објављивали су и „Књижевна радионица Кордун" и „Жрнов". Осим књижевног, она се бави и новинарским послом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана