Представљено више издања из Републике Српске

Срна
Представљено више издања из Републике Српске

Београд - Трећег дана наступа Републике Српске на 64. Међународном сајму књига у Београду представљено је више издања, међу којима је књига доктора Сарите Вујковић “Бањалучки јесењи салон” у издању Музеја савремене умјетности Републике Српске и Академије наука и умјетности Републике Српске и /АНУРС/.

Представљена су издања Матичне библиотеке Источно Сарајево - роману “Седми дан” Горана Врачара, роман Жељка Пржуља “Сами на свијету”, као и књига Жељка Грујића “Уби ме нејака ријеч/разговори, прикази, каже, бесједе, есеји/”.

Сајамској публици представљена су и издања Музеја Републике Српске: каталог изложбе “Заборављени звук традиционалних инструмената”, монографско издање” Змијање - Кочићево огњиште, монографско” аутора Владимира Ђукановића, каталог изложбе “50 година од земљотреса у Бањалуци /1969-2019/” и монографско издање “Доња Долина” - археолошка избирка Музеја Републике Српске.

“Кућа поезије” из Бањалуке представила је књиге “Тетовирани град” Чарлса Симића и “Асиметрија” Адама Задагевског, а представљени су и зборник “Пјесме Андрићграду” и књига Бојана Николића “Трагедија је дакле...”, у издању Поетског клуба “Знакови” из Вишеграда.

Представљена су и издања Завода за уджбенике и наставна средства Источно Сарајево “Регионална географија БиХ” Горана Мутабджије, “Менаджмент у образовним институцијама” Предрага Дамјановића, као и “Генетички модификовани организми - стање и перспективе” у издању Агенције за безбједност хране БиХ.

На Београдском сајму књнига и ове године представљени су најбољи романи овогодишњег конкурса “Златна сова” Завода за уджбенике и наставна средства Источно Сарајево: “Ветрушка у данима неба” Горана Лабудовића Шарла, “Непреводиви речник синонима” Лебрехта Гашпара и “Чекајући жуту војску” Шћепана Алексића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана