Predstavljeno više izdanja iz Republike Srpske

Srna
Predstavljeno više izdanja iz Republike Srpske

Beograd - Trećeg dana nastupa Republike Srpske na 64. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu predstavljeno je više izdanja, među kojima je knjiga doktora Sarite Vujković “Banjalučki jesenji salon” u izdanju Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i /ANURS/.

Predstavljena su izdanja Matične biblioteke Istočno Sarajevo - romanu “Sedmi dan” Gorana Vračara, roman Željka Pržulja “Sami na svijetu”, kao i knjiga Željka Grujića “Ubi me nejaka riječ/razgovori, prikazi, kaže, besjede, eseji/”.

Sajamskoj publici predstavljena su i izdanja Muzeja Republike Srpske: katalog izložbe “Zaboravljeni zvuk tradicionalnih instrumenata”, monografsko izdanje” Zmijanje - Kočićevo ognjište, monografsko” autora Vladimira Đukanovića, katalog izložbe “50 godina od zemljotresa u Banjaluci /1969-2019/” i monografsko izdanje “Donja Dolina” - arheološka izbirka Muzeja Republike Srpske.

“Kuća poezije” iz Banjaluke predstavila je knjige “Tetovirani grad” Čarlsa Simića i “Asimetrija” Adama Zadagevskog, a predstavljeni su i zbornik “Pjesme Andrićgradu” i knjiga Bojana Nikolića “Tragedija je dakle...”, u izdanju Poetskog kluba “Znakovi” iz Višegrada.

Predstavljena su i izdanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo “Regionalna geografija BiH” Gorana Mutabdžije, “Menadžment u obrazovnim institucijama” Predraga Damjanovića, kao i “Genetički modifikovani organizmi - stanje i perspektive” u izdanju Agencije za bezbjednost hrane BiH.

Na Beogradskom sajmu knjniga i ove godine predstavljeni su najbolji romani ovogodišnjeg konkursa “Zlatna sova” Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo: “Vetruška u danima neba” Gorana Labudovića Šarla, “Neprevodivi rečnik sinonima” Lebrehta Gašpara i “Čekajući žutu vojsku” Šćepana Aleksića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana