Представљен пјеснички опус Славена Требовца

Срна
Представљен пјеснички опус Славена Требовца

ПРИЈЕДОР - У организацији приједорске Народне библиотеке “Ћирило и Методије” вечерас је одржана промоција пјесничког опуса Славена Требовца из Приједора.

Промовисане су двије његове збирке поезије “Покајницима пред буђење” и “Логика срца”.

“Сви смо ми покајници и требало би да схватимо своју улогу у свијету и да кренемо да се освјештавамо, исправљамо грешке и чинимо добра дјела и та прва књига је филозофска поезија, односно мисаоно рефлексивна, док је друга књига првенствено љубавна”, појаснио је Требовац, који је професор филозофије, пјесник и драмски умјетник, те при крају студија у области физиотерапије.

Он је додао да у том споју различитих интересовања кривац енергија, те да осјећа блискост између науке, умјетности и филозофије.

Директор Библиотеке Гордана Вила истакла је да читалачка публика заслужилиа ово пјесничко вече.

“У питању је изузетан пјеснички таленат, што потврђују бројне међународне награде. Он је писац есеја, рецензија, а чули смо и да ради на одређеним прозним дјелима. Тако да се надамо да ћемо га ускоро поново видјети овдје, на промоцији једног сасвим другачијег жанра”, рекла је Вила.

Дио ове промоције била је глумица Јелена Јандрић, која је изјавила да јој је била част да се упознала са једним оваквим умјетником који је веома свестран.

“Ово је веома лијепо искуство, први пут сам у овој читаоници и надам се да ће бити прилике да сарађујемо”, рекла је Јандрићева.

У пратећем програму ове вечери организована је изложба дјела ликовних умјетника Мирослава Стакића и Вере Каран.

Промоција је организована у оквиру обиљежавања Дана града Приједора, 16. маја.

Из приједорске библиотеке позвали су грађане да 24. маја дођу у Позориште Приједор, гдје ће бити промовисан нови роман Јелен Бачић Алимпић под називом “Клетва”, а 25. маја биће одржани “Мајски сусрети пјесника”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана