Predstavljen pjesnički opus Slavena Trebovca

Srna
Predstavljen pjesnički opus Slavena Trebovca

PRIJEDOR - U organizaciji prijedorske Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” večeras je održana promocija pjesničkog opusa Slavena Trebovca iz Prijedora.

Promovisane su dvije njegove zbirke poezije “Pokajnicima pred buđenje” i “Logika srca”.

“Svi smo mi pokajnici i trebalo bi da shvatimo svoju ulogu u svijetu i da krenemo da se osvještavamo, ispravljamo greške i činimo dobra djela i ta prva knjiga je filozofska poezija, odnosno misaono refleksivna, dok je druga knjiga prvenstveno ljubavna”, pojasnio je Trebovac, koji je profesor filozofije, pjesnik i dramski umjetnik, te pri kraju studija u oblasti fizioterapije.

On je dodao da u tom spoju različitih interesovanja krivac energija, te da osjeća bliskost između nauke, umjetnosti i filozofije.

Direktor Biblioteke Gordana Vila istakla je da čitalačka publika zaslužilia ovo pjesničko veče.

“U pitanju je izuzetan pjesnički talenat, što potvrđuju brojne međunarodne nagrade. On je pisac eseja, recenzija, a čuli smo i da radi na određenim proznim djelima. Tako da se nadamo da ćemo ga uskoro ponovo vidjeti ovdje, na promociji jednog sasvim drugačijeg žanra”, rekla je Vila.

Dio ove promocije bila je glumica Jelena Jandrić, koja je izjavila da joj je bila čast da se upoznala sa jednim ovakvim umjetnikom koji je veoma svestran.

“Ovo je veoma lijepo iskustvo, prvi put sam u ovoj čitaonici i nadam se da će biti prilike da sarađujemo”, rekla je Jandrićeva.

U pratećem programu ove večeri organizovana je izložba djela likovnih umjetnika Miroslava Stakića i Vere Karan.

Promocija je organizovana u okviru obilježavanja Dana grada Prijedora, 16. maja.

Iz prijedorske biblioteke pozvali su građane da 24. maja dođu u Pozorište Prijedor, gdje će biti promovisan novi roman Jelen Bačić Alimpić pod nazivom “Kletva”, a 25. maja biće održani “Majski susreti pjesnika”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana