Одржано књижевно вече са Тањом Ступар Трифуновић

Срна
Foto: Срна

КОСТАЈНИЦА - Књижевном вечери са Тањом Ступар Трифуновић у Костајници је затворена манифестација "Јесен у мом сокаку", чији је организатор Народна библиотека "Невенка Санисављевић".


Трифуковићева се костајничкој публици представила дјелима "Откако сам купила лабуда", "Море је било мирно" и "Змијштаг".

Она је рекла да је у фокусу књижевне вечери била њена нова књига поезије "Змијштаг", чији су најчешћи мотиви завичај, поријекло и друштво.

"`Змијштаг` је географска одредница и нека врста сјећања на завичај, јер ја сам родом из Далмације, а са друге стране је симболично мјесто са пуно опасности, тешких ситуација и пуно могућности да будемо уједени или отровани, па је наслов књиге нека врста алузије на такве ствари", рекла је Трифуновићева Срни.

Према њеним ријечима, роман "Море је било мирно" је графичка новела о губитку оца и љубави кроз који јунакиња пролази, а све је представљено лирским текстом и сликама Татјане Видојевић, академске сликарке из Бањалуке.

Она је рекла да роман "Откако сам купила лабуда" говори о пријатељству, љубави и снажном емотивном односу између двије жене, који у позадини има тешку и комплексну друштвену ситуацију.

Трифуновићева је истакла да настоји да у својим дјелима прикаже жене као комплексна, мисаона и снажна бића.

"Недостајали су ми такви женски ликови у нашој књижевности. Зато сам у свом писању дала више простора таквим женама које у различитим животним околностима имају могућност да промишљају, дискутују и изборе се у тешким ситуацијама", закључила је Трифуновићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана