Održano književno veče sa Tanjom Stupar Trifunović

Srna
Foto: Srna

KOSTAJNICA - Književnom večeri sa Tanjom Stupar Trifunović u Kostajnici je zatvorena manifestacija "Jesen u mom sokaku", čiji je organizator Narodna biblioteka "Nevenka Sanisavljević".


Trifukovićeva se kostajničkoj publici predstavila djelima "Otkako sam kupila labuda", "More je bilo mirno" i "Zmijštag".

Ona je rekla da je u fokusu književne večeri bila njena nova knjiga poezije "Zmijštag", čiji su najčešći motivi zavičaj, porijeklo i društvo.

"`Zmijštag` je geografska odrednica i neka vrsta sjećanja na zavičaj, jer ja sam rodom iz Dalmacije, a sa druge strane je simbolično mjesto sa puno opasnosti, teških situacija i puno mogućnosti da budemo ujedeni ili otrovani, pa je naslov knjige neka vrsta aluzije na takve stvari", rekla je Trifunovićeva Srni.

Prema njenim riječima, roman "More je bilo mirno" je grafička novela o gubitku oca i ljubavi kroz koji junakinja prolazi, a sve je predstavljeno lirskim tekstom i slikama Tatjane Vidojević, akademske slikarke iz Banjaluke.

Ona je rekla da roman "Otkako sam kupila labuda" govori o prijateljstvu, ljubavi i snažnom emotivnom odnosu između dvije žene, koji u pozadini ima tešku i kompleksnu društvenu situaciju.

Trifunovićeva je istakla da nastoji da u svojim djelima prikaže žene kao kompleksna, misaona i snažna bića.

"Nedostajali su mi takvi ženski likovi u našoj književnosti. Zato sam u svom pisanju dala više prostora takvim ženama koje u različitim životnim okolnostima imaju mogućnost da promišljaju, diskutuju i izbore se u teškim situacijama", zaključila je Trifunovićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana