Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица"

Срна
Објављени конкурси за награде "Златна сова" и "Совица"

Завод за уџбенике и наставна средства у Источном Новом Сарајеву, као највећа издавачка кућа у Републици Српској, расписао је конкурсе за најбољи необјављени роман и награду "Златна сова" и за најбољу необјављену књигу за дјецу и награду "Совица".

Завод за уџбенике и наставна средства позвао је ауторе који стварају на српском језику да учествују на конкурсима за "Златну сову" и "Совицу".

Право учешћа на оба конкурса имају аутори који пишу на српском језику и који благовремено доставе свој рукопис под условом да раније није објављиван како на српском, тако и на другом језику, саопштено је из Завода.

Право учешћа на конкурсу немају досадашњи добитници награда "Златна сова" и "Совица".

Књижевна награда "Златна сова" Завода за уџбенике и наставна средства подразумијева добијање плакете (повеље) за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 5.000 КМ и 20 примјерака романа.

Друга награда подразумијева објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 2.000 КМ и 20 примјерака романа.

Трећа награда обухвата објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторску накнаду од 1.000 КМ и 20 примјерака романа.

Посљедњи дан за достављање рукописа је 1. март 2022. године, а рок за проглашење најбољег необјављеног романа 31. мај.

Књижевну награду "Совица" чине плакета за најбољу необјављену књигу за дјецу, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, ауторска накнада од 1.000 КМ и 20 примјерака књиге.

Право учешћа на конкурсу за избор најбоље необјављене књиге за дјецу немају досадашњи добитници награде "Совица".

Посљедњи дан за доставу рукописа је 1. март 2022. године, а рок за проглашење добитника награде 13. мај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана