Objavljeni konkursi za nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"

Srna
Objavljeni konkursi za nagrade "Zlatna sova" i "Sovica"

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Novom Sarajevu, kao najveća izdavačka kuća u Republici Srpskoj, raspisao je konkurse za najbolji neobjavljeni roman i nagradu "Zlatna sova" i za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu i nagradu "Sovica".

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva pozvao je autore koji stvaraju na srpskom jeziku da učestvuju na konkursima za "Zlatnu sovu" i "Sovicu".

Pravo učešća na oba konkursa imaju autori koji pišu na srpskom jeziku i koji blagovremeno dostave svoj rukopis pod uslovom da ranije nije objavljivan kako na srpskom, tako i na drugom jeziku, saopšteno je iz Zavoda.

Pravo učešća na konkursu nemaju dosadašnji dobitnici nagrada "Zlatna sova" i "Sovica".

Književna nagrada "Zlatna sova" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva podrazumijeva dobijanje plakete (povelje) za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Posljednji dan za dostavljanje rukopisa je 1. mart 2022. godine, a rok za proglašenje najboljeg neobjavljenog romana 31. maj.

Književnu nagradu "Sovica" čine plaketa za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorska naknada od 1.000 KM i 20 primjeraka knjige.

Pravo učešća na konkursu za izbor najbolje neobjavljene knjige za djecu nemaju dosadašnji dobitnici nagrade "Sovica".

Posljednji dan za dostavu rukopisa je 1. mart 2022. godine, a rok za proglašenje dobitnika nagrade 13. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana