Ново признање Ненаду Симићу

ГС
Ново признање Ненаду Симићу

ДЕРВЕНТА - Удружење српских књижевника у Словенији додјелило је посебну захвалницу и Повељу са златном медаљом пјеснику и новинару Ненаду Симићу из Дервенте.

Признање се додјељује за активно учешће на Међународном пјесничком такмичењу „Љубљански пјеснички дани“, за веома квалитетне ауторске пјесме уврштене међу најбоље, и друге интелектуалне радове.

Симић је рекао да свако признање обавезује, па и ово које добија у низу.

-То свакако обавезује, али уз људе далеко је лакше пребродити сва искушења која се намећу у данашњем времену. Захвалност на додјели Удружењу српских књижевника и проф. Саси Гајићу који улажу максималне напоре да окупљају српску заједницу у Словенији. Ако сам којим дијелом развеселио срца и допринио српској заједници у Словенији онда сам пресрећан и веома радостан. Вјерујем да можемо још више, уз слогу и помагање- рекао је Симић, који је и предсједник Српског књижевног клуба „ Вихор“ Дервента.

– Оно што би волео да знају моји суграђани и пријатељи који се радују свему овоме је да све чиним волонтерски, са жељом да свим људима буде боље, а истовремено да иза себе оставим траг на радост и добробит свих нас - рекао је Симић.

Симић је један од заслужнијих за стварање чвршћих веза са бројним удружењима Срба из Словеније и Србије, посебно од 2018. године када се налази на челу „Вихора“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана