Novo priznanje Nenadu Simiću

GS
Novo priznanje Nenadu Simiću

DERVENTA - Udruženje srpskih književnika u Sloveniji dodjelilo je posebnu zahvalnicu i Povelju sa zlatnom medaljom pjesniku i novinaru Nenadu Simiću iz Dervente.

Priznanje se dodjeljuje za aktivno učešće na Međunarodnom pjesničkom takmičenju „Ljubljanski pjesnički dani“, za veoma kvalitetne autorske pjesme uvrštene među najbolje, i druge intelektualne radove.

Simić je rekao da svako priznanje obavezuje, pa i ovo koje dobija u nizu.

-To svakako obavezuje, ali uz ljude daleko je lakše prebroditi sva iskušenja koja se nameću u današnjem vremenu. Zahvalnost na dodjeli Udruženju srpskih književnika i prof. Sasi Gajiću koji ulažu maksimalne napore da okupljaju srpsku zajednicu u Sloveniji. Ako sam kojim dijelom razveselio srca i doprinio srpskoj zajednici u Sloveniji onda sam presrećan i veoma radostan. Vjerujem da možemo još više, uz slogu i pomaganje- rekao je Simić, koji je i predsjednik Srpskog književnog kluba „ Vihor“ Derventa.

– Ono što bi voleo da znaju moji sugrađani i prijatelji koji se raduju svemu ovome je da sve činim volonterski, sa željom da svim ljudima bude bolje, a istovremeno da iza sebe ostavim trag na radost i dobrobit svih nas - rekao je Simić.

Simić je jedan od zaslužnijih za stvaranje čvršćih veza sa brojnim udruženjima Srba iz Slovenije i Srbije, posebno od 2018. godine kada se nalazi na čelu „Vihora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana