“Новица Тадић” Јелени Калајџији

Г.С.
“Новица Тадић” Јелени Калајџији

БИЈЕЉИНА - Књижевница Јелена Калајџија из Бијељине добитница је овогодишње књижевне награде за младе пјеснике “Новица Тадић”, коју на иницијативу Министарства културе и информисања Републике Србије додјељује Завод за проучавање културног развитка.

За ову годину признање је припало и Велимиру Кнежевићу за рукопис “Слушни апарат” и Тијани Сладоје за рукопис “Одеротине”.

Јелена је рођена у Пакрацу, школовала се у Доњем Милановцу и Смедереву, а Филозофски факултет - Катедра за српску књижевност и језик завршила је у Новом Саду. На истој катедри одбранила је мастер рад на тему “Књижевна слика Београда у Антологији београдске приче Александра Јеркова” под менторством Слободана Владушића.

Библиотекарством се бавила дуго волонтерски, а затим и професионално, прво у Градској библиотеци у Новом Саду, а потом у Народној библиотеци “Филип Вишњић” у Бијељини, гдје сада живи и ради.

Између осталог, Јелена Калајџија била је својевремено и ауторка поставке “По(р)уке прошлости - огледало данашњег идентитета: необјављена рукописна заоставштина кнеза српске поезије”, која је красила изложбени простор бијељинског музеја поводом изложбе посвећене Јовану Дучићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана