Неле Карајлић у Зворнику представио роман “Солунска 28”

Срна
Неле Карајлић у Зворнику представио роман “Солунска 28”

ЗВОРНИК - Ненад Јанковић, познатији као Др Неле Карајлић, представио је вечерас у Зворнику свој роман “Солунска 28” - први и други дио.

Јанковић је рекао да роман “Солунска 28” представља неку врсту метафоре српског народа, шта му се дешавало у 20. вијеку, које су то идеје, као и заблуде, које су га гониле у неком смјеру.

“Наравно, све сам то представио кроз личну причу, јер не умијем ништа да радим што нема емоције, не умијем да пишем ако људско биће није у центру пажње са свим својим добрим и лошим странама”, рекао је новинарима Јанковић.

Он каже да роман треба читати, прије свега, због неке непосредности. “Не знам да ли у томе успијевам или не, али важно ми је да ми људи, када прочитају књигу, кажу: жјако је добра и лака за читањеж”, додао је Јанковић.

Говорећи о свом роману “Фајронт у Сарајеву”, он је истакао да је додирна тачка са том књигом само писац.

“То је аутобиографска сага о једном времену и једној земљи које више нама. Ко зна, можда се понови, јер је очигледно да овдје нико не може да буде сигуран којим правцем иде историја”, рекао је Јанковић.

Он је навео да је изненађен великим бројем људи који су дошли на вечерашњу промоцију, истичући да је то некако знак да је култура и даље жива.

“Да ли сам ја тај који културу гура или она гура мене, свеједно је, али радујем се толиком броју људи који су дошли да присуствују представљању мојих књига”, рекао је Карајлић.

Покровитељ промоције, одржане у зворничком Дому омладине, је Градска управа Зворник.

Ненад Јанковић је 2014. године написао аутобиографију “Фајронт у Сарајеву”. Аутор је и књиге “ФБИ - Досије Тесла”, крими-приче у стиху по којој је 2016. изведен позоришни мултимедијални перформанс у Београду, Новом Саду и Бањалуци.

Током осамдесетих година прошлог вијека Неле Карајлић је био познат као фронтмен сарајевске групе “Забрањено пушење”, те као глумац и писац у популарној телевизијској серији “Топ листа надреалиста”. Један је од оснивача покрета њу примитивс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана