Краљ Чачка отворио “Императив”

И.Б.
Краљ Чачка отворио “Императив”

БАЊАЛУКА-Музичар, пјесник и сликар Ненад Марић, познатији као Краљ Чачка, програмом “Ноте и слова” вечерас је отворио 5. регионални фестивал књижевности “Императив” у Концертној дворани Банског двора у Бањалуци.

Публика је имала прилику да ужива у његовим пјесмама са прва два албума, али и у онима које ће бити објављене на трећем албуму.

- Сваки догађај који са собом носи културу је потребан овом поднебљу и људима. Имају моју пуну подршку. Чини ми се да је људима јако тешко да уђу у једно дело, тако да је потребно што више овакфих манифестација- рекао је Марић.

Портпарол Идружења за промоцију и популаризацију књижевности “Императив” Александра Брезо нагласила је да су се трудили да у ових пет година ставе у фокус оно што је најквалитетније на домаћој сцени, те да пратимо како пулсира књижевна сцена кога су читаоци и критика издвојили, те да те људе доведему у Бањалуку. Све ове године у фокусу нам је да људи чују живу ријеч, желе да се друже са ауторима и некако смо за ових пет година створили мјесто сусрета писаца, издавача, пјесника и дистрибутера, а ове године пажњу смо ставили на музику- рекла је Брезо.

Директорица бањалкчке канцеларије Америчке амбасаде у БиХ Бриана Пауерс казала је да јој је веома драго што су и ове године једни од покровитеља “Императива”.

-Један од посебних аспеката овог фестивала је онај који се односи на америчку књижевност, али и чињеница да спаја писце и издаваче из цијелог региона. Ове године фокус је на дјело нобеловца Боба Дилана тако да смо заиста сретни што смо ту-рекла је Пауерс.

Вечерас је у Концертној сали отворен и сајам књиге са мноштвом занимљивих и квалитетних издања. Сутра у оквиру програма “Кафа са писцем” публика ће имати прилику да ужива у разговору са Марком Томашем у кафеу “Yoko”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана