Kralj Čačka otvorio “Imperativ”

I.B.
Kralj Čačka otvorio “Imperativ”

BANjALUKA-Muzičar, pjesnik i slikar Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, programom “Note i slova” večeras je otvorio 5. regionalni festival književnosti “Imperativ” u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

Publika je imala priliku da uživa u njegovim pjesmama sa prva dva albuma, ali i u onima koje će biti objavljene na trećem albumu.

- Svaki događaj koji sa sobom nosi kulturu je potreban ovom podneblju i ljudima. Imaju moju punu podršku. Čini mi se da je ljudima jako teško da uđu u jedno delo, tako da je potrebno što više ovakfih manifestacija- rekao je Marić.

Portparol Idruženja za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ” Aleksandra Brezo naglasila je da su se trudili da u ovih pet godina stave u fokus ono što je najkvalitetnije na domaćoj sceni, te da pratimo kako pulsira književna scena koga su čitaoci i kritika izdvojili, te da te ljude dovedemu u Banjaluku. Sve ove godine u fokusu nam je da ljudi čuju živu riječ, žele da se druže sa autorima i nekako smo za ovih pet godina stvorili mjesto susreta pisaca, izdavača, pjesnika i distributera, a ove godine pažnju smo stavili na muziku- rekla je Brezo.

Direktorica banjalkčke kancelarije Američke ambasade u BiH Briana Pauers kazala je da joj je veoma drago što su i ove godine jedni od pokrovitelja “Imperativa”.

-Jedan od posebnih aspekata ovog festivala je onaj koji se odnosi na američku književnost, ali i činjenica da spaja pisce i izdavače iz cijelog regiona. Ove godine fokus je na djelo nobelovca Boba Dilana tako da smo zaista sretni što smo tu-rekla je Pauers.

Večeras je u Koncertnoj sali otvoren i sajam knjige sa mnoštvom zanimljivih i kvalitetnih izdanja. Sutra u okviru programa “Kafa sa piscem” publika će imati priliku da uživa u razgovoru sa Markom Tomašem u kafeu “Yoko”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana