"Књижевно подне" с Миланом Ракуљем сутра у НУБРС

M.M.
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Догађај "Књижевно подне", на којем ће учествовати пјесник и новинар Милан Ракуљ, биће одржан сутра у 12 часова у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске.

На промоцији ће бити представљена његова књига "Разгледнице из Трећег свијета", која је прошле године објављена у издању "Гласа", а разговор са аутором водиће Александра Глишић.

- "Разгледнице из Трећег свијета" поред горких слика приказују и егзотику ових крајева у виду дозвољеног пушења у кафанама, мањка бескућника у односу на запад, љепоте избора у подијељеној земљи, па и у виду првака драгстора, доктора паркова, бичева божијих градских биртија, идола са сцене за богове и из небеских кафана - навео је Ракуљ о својој збирци у једном разговору за "Глас Српске".

Ракуљ је објавио и збирке "Глуви путник" (2010), "Поезија у ко-стима" (2014), а награђен је признањима Стражилово", "Српско перо" и "Печат вароши сремскокарловачке".

Његова поезија до сада је преведена на француски, мађарски и македонски језик и заступљена је у једној антологији, неколико панорама и зборника, те бројним књижевних часописима.

Члан је Удружења књижевника РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана